Sant Gaietà, una Festa Major que va a més!

L’atracció del Mercat Barroc i la seva magnífica posada en escena fa que Aitona s’ompli de visitants.

Aitona ha viscut un cap de setmana molt especial amb la celebració de la Festa Major de Sant Gaietà i amb la dotzena edició del Mercat Barroc de la Baronia d’Aitona. Els carrers s’han omplert d’aitonencs i aitonenques i veïns d’altres pobles, tots ells animats per gaudir de les activitats culturals, esportives i socials que l’Ajuntament havia programat per enguany.

La sessió de màgia del Mag Lari, la conferència del periodista Enric Calpena sobre el 1714, la partida d’escacs gegant a càrrec del gran mestre Josep Oms o la representació teatral de la llegenda “La Plaga de llangostes” han estat algunes de les atraccions més destacades d’una Festa Major que ha tingut una gran resposta quant a la participació popular. Aquestes novetats les han acompanyat exposicions, espectacles infantils, concerts, teatre al carrer, discomòbils, activitats esportives, entre d’altres actes solidaris i actuacions musicals.

El 12è Mercat Barroc de la Baronia d’Aitona ha tornat a mostrar la vida i oficis dels catalans i les catalanes al segle XVII i la transformació dels carrers i l’ambient que es respirava al nucli antic transportava els passejants a l’època. Un any més, les parades i les mostres han resultat un èxit i el poble d’Aitona s’ha convertit en l’epicentre de la comarca per unes hores. A tall d’exemple, en la parada de Fruiturisme s’oferien cireres confitades i cistellets de cireres per anar picant mentre es passejava, com també una degustació de coca amb fruita durant tot el dia.

De nou, persones a títol individual i entitats i associacions del poble han tornat a ser imprescindibles per poder celebrar aquesta festa, a tots ells l’Ajuntament els agraeix la seva empenta i implicació.