Aitona posiciona la seva fruita dolça a la nova campanya “Aitona en Fruita”

Durant el mes de juliol s’oferiran visites guiades pels camps frutícoles i pel patrimoni local i es donarà a conèixer el nou segell de qualitat “Fruita d’Aitona” impulsat per l’Ajuntament.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts 9 de juliol al matí la presentació de la nova campanya de promoció turística “Aitona en Fruita”, impulsada per l’Ajuntament d’Aitona amb l’objectiu d’acostar al gran públic el món de la fruita i difondre els valors fructícoles del municipi i del conjunt de les Terres de Lleida. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Rosa Pujol; del vicepresident segon de la Diputació de Lleida i del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; del president del Patronat de Turisme, Juli Alegre; i de la tècnica de Turisme de l’Ajuntament d’Aitona, M. Dolors Pelegrí.

En aquesta tercera edició el projecte estarà centrat, novament, en el moment de la collita de la fruita. I per tot plegat, al llarg del mes de juliol s’oferiran visites guiades pels camps frutícoles i per diferents espais del patrimoni local de la mà de guies i pagesos; a qui el consistori agraeix la seva implicació i compromís en la iniciativa.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, fa una crida a la participació i avança que “com hem vist al llarg d’aquests anys, Fruiturisme està més viu i dinàmic que mai i des de l’Ajuntament no ens volem aturar aquí”. En aquesta línia, Pujol assegura que “és imprescindible seguir nodrint el projecte de nou contingut que respongui a les necessitats, gustos i interessos del cada cop més nombrós públic que visita Aitona durant tot l’any per conèixer de primera mà el seu mar rosa, el seu mar verd, el seu mar blau, el seu mar d’història i la seva fruita dolça”.

Una proposta de rutes per conèixer de primera mà el territori

Durant el mes de juliol es duran a terme diferents visites guiades pels camps fructícoles, en horari de matí i en grups reduïts, que formen part de la campanya “Aitona en Fruit”. En aquestes visites, a les quals es podrà accedir amb reserva prèvia –enviant un correu electrònic a turisme@ajuntamentaitona.cat o trucant al telèfon 97 379 40 10- i que tindran places limitades per garantir una atenció personalitzada, els visitants gaudiran de l’acompanyament i de les explicacions dels pagesos de la zona.

Les visites –d’una durada aproximada de tres hores- tenen un preu de 12€ i comencen a les 09.30 h des de la plaça del Pavelló Poliesportiu Municipal. El recorregut guiat comença pels camps fructícoles de la mà d’un pagès local i seguidament es duu a terme una visita patrimonial a Sant Joan de Carratalà i a la Cova del Pare Palau.

Així, la campanya dona continuïtat a les diferents etapes del cicle de vida de l’arbre fruiter. En aquest sentit, les rutes d’estiu oferiran la possibilitat de conèixer de prop els camps de fruita. Els visitants podran collir fruita directament de l’arbre i gaudir, a través de la seva pròpia experiència i de forma didàctica, del procés de recol·lecció, les tasques dels pagesos i despertar els sentits amb el tast de la fruita recent collida de l’arbre. A més, al final de cada visita, els assistents tindran l’oportunitat de comprar fruita acabada de collir i/o emportar-se cap a casa una caixa amb la fruita recol·lectada durant la visita.

Els visitants també podran complementar aquesta experiència amb altres rutes que es poden fer per lliure, ja sigui en bicicleta o a peu, i que estan totalment senyalitzades, com la “Ruta de l’arbre fruiter” o la “Ruta de Serra Brisa”, visites a elements patrimonials o arqueològics o gaudir del recorregut que ofereix Aitona com a turisme religiós.

L’Ajuntament presenta el segell de qualitat “Fruita d’Aitona”

En el marc de la tercera campanya “Aitona en Fruita”, l’Ajuntament presentarà la que serà la gran novetat d’enguany: la marca “Fruita d’Aitona”. Un segell de qualitat impulsat de forma pionera pel consistori amb l’objectiu de consolidar el rol d’Aitona com a capital catalana del turisme de la fruita i seguir potenciant la fruita aitonenca com a reclam turístic i com a motor de desenvolupament i d’oportunitats per a Aitona i la seva gent.

Rosa Pujol assegura que “Fruita d’Aitona és un segell distintiu que identificarà el producte produït a Aitona, posarà en valor les seves qualitats i ens obrirà noves oportunitats de comercialització. Una marca, en definitiva, que ens farà somiar, per què no, en la possibilitat d’aconseguir en el futur una Denominació d’Origen”.

 

 

Aitona dóna continuïtat a l’arbre fruiter amb la nova campanya turística “Aitona en verd”

Al llarg dels propers mesos es duran a terme noves visites guiades i rutes a peu, en bicicleta i en globus aerostàtic que permetran als visitants descobrir els encants de l’entorn natural privilegiat del municipi.

Aquest dimecres 10 d’abril, en una roda de premsa a la seu de la Diputació de Lleida, l’Ajuntament d’Aitona ha presentat el projecte “Aitona en verd”, una nova campanya de promoció turística vinculada a l’arbre fruiter que oferirà, a partir d’aquest mes d’abril i fins al setembre, un nou catàleg de rutes guiades i visites pels camps, per l’entorn natural i pel patrimoni del municipi.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol; el vicepresident segon de la Diputació de Lleida i vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; i Josep M. Fransi, responsable de l’empresa Cicles Fransi.

La campanya “Aitona en verd” donarà continuïtat al projecte “Aitona en flor” –finalitzat el passat de març amb un nou rècord de participació– i enllaçarà amb la iniciativa “Aitona en fruita”, que veurà la llum durant els mesos d’estiu. En aquest sentit, Rosa Pujol avança que “el nostre objectiu és ampliar l’experiència i acostar a tots els veïns i als visitants les diferents etapes del cicle de l’arbre fruiter de la mà dels nostres pagesos, els veritables artífexs de tot el projecte de Fruiturisme i motor del creixement social i econòmic de la vila”.

En la mateixa línia, Pujol agraeix la col·laboració desinteressada dels veïns i de les veïnes del poble -essencial per atendre als turistes- i afegeix que “tothom qui s’acosti a Aitona al llarg dels propers mesos podrà gaudir de ben a prop de l’evolució en la tonalitat i en l’estètica dels nostres camps i del nostre entorn, que al llarg de l’any ens ofereixen un mosaic veritablement privilegiat”.

Vine a gaudir de la campanya durant la Setmana Santa

El tret de sortida a “Aitona en verd” ja es donarà aquesta mateixa Setmana Santa; amb un punt d’informació a la plaça del Pavelló d’Esports i amb visites guiades als camps de color verd des del dilluns 15 fins al diumenge 21 d’abril.

Noves activitats amb la fulla verda com a gran protagonista

Amb el mar rosa encara ben viu al record i amb l’arribada de la primavera i del bon temps, des de fa setmanes el color verd ja inunda els camps aitonencs; on la fulla verdosa dels presseguers ja n’és la gran protagonista. Els paisatges d’Aitona, doncs, són canviants i efímers i ofereixen un espectacle natural únic a Catalunya, gràcies al conreu del presseguer. A la primavera, les flors tenyeixen de rosa els paisatges; a l’estiu, amb el verd intens de les fulles arriba la collita del fruit; i a la tardor, el paisatge es daura durant la caiguda de la fulla.

Per tot plegat, de la mà de la campanya #AitonaenVerd s’impulsaran fins al mes de setembre noves visites guiades pels camps de presseguers amb fulla i rutes a peu, en bicicleta i en globus aerostàtic que permetran als visitants, de la mà dels pagesos, apropar-se a l’essència més íntima del conreu del presseguer i descobrir els encants de l’entorn natural i patrimonial privilegiat del municipi. Així, entre les propostes del mar verd destaquen la Ruta de l’arbre fruiter, la Ruta de Serra Brisa i la Ruta de la fulla verda del presseguer.

Mentrestant, aquells qui s’acostin a Aitona també podran submergir-se en un mar d’història a través de visites guiades al nucli anticvisites a Sant Joan de Carratalàvisites al Monestir d’Aviganya i visites al poblat de Genó; o conèixer el mar blau del Baix Segre amb activitats com les visites al Pantà d’Utxesa o a l’aiguabarreig Segre-Cinca que apropen la biodiversitat i els paisatges fluvials del riu Segre i el pantà d’Utxesa. A la cita, a més, tampoc hi faltarà la vessant gastronòmica; amb el projecte “TastAitona”, que oferirà als visitants tasts de productes locals i de proximitat.

Tota la informació sobre les diverses activitats, així com la reserva de les visites es pot dur a terme a través del web www.fruiturisme.cat.

Fruiturisme oferirà durant tot el mes de març noves rutes guiades i visites en el marc de la campanya de la flor’19

Les reserves i tota la informació sobre les activitats que s’organitzen de dilluns a dijous i durant els caps de setmana ja es poden consultar al web www.fruiturisme.info. Descarrega’t el programa informatiu de la campanya.

Aquest dimecres 20 de febrer, en una roda de premsa a la seu de la Diputació de Lleida, l’Ajuntament d’Aitona ha presentat la nova campanya de la temporada de floració dels presseguers que està a punt de començar; que oferirà, a partir del mes de març, un ampli catàleg de rutes guiades i visites pels camps fruiters, per l’entorn natural i pel patrimoni del municipi.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol; el vicepresident segon de la Diputació de Lleida i vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim; la tècnica de Turisme del consistori aitonenc, M. Dolors Pelegrí; i diversos productors locals.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “enguany encarem aquesta nova temporada de la flor amb energies renovades i amb la ferma voluntat de seguir fent créixer quantitativa, però sobretot, qualitativament aquest projecte”. En aquesta línia, Pujol avança que “la nostra fita és aconseguir mantenir la trajectòria ascendent i continuada que ha mantingut el projecte des del seu naixement i aconseguir superar la històrica xifra de 20.000 visitants que vàrem acollir durant la darrera edició.Fruiturisme consolida i renova l’oferta d’activitats i amplia el seu prisma a nous públics

Entre les novetats d’aquest any destaca la renovació del fulletó de rutes guiades i visites; que per primer cop també s’ha editat en versió castellana per aconseguir atraure nou públic de l’Estat espanyol. A més, el document també incorpora els detalls de l’altre gran campanya turística que organitza enguany el consistori: el projecte ‘Aitona, Bressol de Sants’. A part d’aquestes dues novetats destacades, el fulletó ofereix novament una descripció exhaustiva de totes les rutes i visites que s’ofereixen a la vila durant la campanya de la flor, però també durant la resta de mesos de l’any.

En aquest sentit, enguany també s’estrenen propostes originals com les rutes amb bicicleta; les rutes per a caminadors especials; o el ‘Serratejant’, una nova activitat musical; accions, totes elles, que completen un programa divers i renovat adaptat als gustos i interessos de tots els públics. Finalment, com a altra gran novetat d’aquest 2019, els visitants podran gaudir de les postes de sol i de les vistes panoràmiques úniques que ofereix l’ermita de Sant Joan de Carratalà; on l’Ajuntament hi ha actuat al llarg dels darrers mesos per arranjar-ne i millorar-ne l’accés i la zona d’aparcament.

Mentrestant, tampoc hi faltarà a la cita les rutes amb globus o la gastronomia de la mà del projecte ‘Tastaitona’; que un any més oferirà degustacions de cuina tradicional i innovadora amb la fruita dolça de proximitat com a gran protagonista i amb l’objectiu d’acostar el producte culinari i gastronòmic de primer nivell que elaboren els productors locals.

Rosa Pujol fa una crida a la participació i assegura que “hem d’agrair un cop més la tasca ingent dels nostres pagesos, voluntaris, guies, centrals de fuita, cooperatives, entitats i veïns i veïnes. Sense ells, aquest projecte no seria possible. Sense ells, Aitona no seria la vila creixent i acollidora que és avui en dia”.Reserva ja la teva ruta de la flor a www.fruiturisme.info

Des d’aquest mes de febrer, ja es poden formalitzar les reservesper a participar, de dilluns a dijous o en cap de setmana, de la Ruta de la flor rosa del presseguer. Les visites guiades començaran a principis del proper mes de març i les reserves ja es poden formalitzar a través del web www.fruiturisme.info.

En aquest sentit, el consistori posa a disposició del públic places durant tota la campanya per a prendre part d’aquesta original ruta; que ofereix als participants una experiència visual única i un recorregut a través dels camps rosats per a conèixer de primera mà l’agricultura de regadiu de les terres de Lleida, el naixement del fruit i el món de la fruita dolça explicada de la mà dels pagesos locals. La Ruta de la flor rosa del presseguer, a més, també permet als visitants descobrir els principals actius patrimonials del municipi, el nucli antic de la vila o l’exposició ‘La primavera del Japó a Aitona’.

La campanya d’aquest 2019 també ofereix tres rutes senyalitzades per l’entorn d’Aitona que es poden dur a terme durant tot l’any sense necessitat de fer reserva prèvia: la Ruta de l’arbre fruiter, la Ruta de Serra Brisa i la Ruta del Camí Verd. Totes tres activitats, que es poden fer a peu o amb bicicleta, tenen com a objectiu promoure l’activitat física i saludable i ofereixen unes vistes panoràmiques privilegiades i un contacte directe i experiencial amb la natura i amb la riquesa paisatgística d’Aitona.

Mentrestant, per segona edició, els desplaçaments dels turistes en les visites guiades es faran amb autocar i no amb cotxe particular. D’aquesta manera es fomenten el turisme i la mobilitat sostenible, i els visitants estan acompanyats pel guia en tot moment.

Tota la informació sobre les diferents rutes, així com la formalització de les reserves es pot fer íntegrament a través del web www.fruiturisme.info; on els usuaris poden consultar tots els detalls del projecte de Fruiturisme i de la campanya ‘Aitona en flor’ 2019.

Ja pots reservar la teva ruta per a la nova temporada d’’Aitona en flor’

Les reserves i tota la informació sobre les activitats que s’organitzen de dilluns a dijous i durant els caps de setmana es pot consultar al web www.fruiturisme.info. Comparteix la teva experiència a les xarxes socials amb l’etiqueta #AitonaenFlor.

L’Ajuntament d’Aitona dóna el tret de sortida aquest mes de febrer a la temporada d’’Aitona en flor’ 2019. Hi ho fa amb l’obertura de les reserves per a participar, de dilluns a dijous o en cap de setmana, de la Ruta de la flor rosa del presseguer. Les visites guiades començaran a principis del proper mes de març i les reserves ja es poden formalitzar a través del web www.fruiturisme.info.

En aquest sentit, el consistori posa a disposició del públic places durant tota la campanya per a prendre part d’aquesta original ruta; que ofereix als participants una experiència visual única i un recorregut a través dels camps rosats per a conèixer de primera mà l’agricultura de regadiu de les terres de Lleida, el naixement del fruit i el món de la fruita dolça explicada de la mà dels pagesos locals.  La Ruta de la flor rosa del presseguer, a més, també permet als visitants descobrir els principals actius patrimonials del municipi, el nucli antic de la vila o l’exposició ‘La primavera del Japó a Aitona’.

La campanya d’aquest 2019 –que és previst que es presenti públicament al llarg dels propers dies- també ofereix tres rutes senyalitzades per l’entorn d’Aitona que es poden dur a terme durant tot l’any sense necessitat de fer reserva prèvia: la Ruta de l’arbre fruiter, la Ruta de Serra Brisa i la Ruta del Camí Verd. Totes tres activitats, que es poden fer a peu o amb bicicleta, tenen com a objectiu promoure l’activitat física i saludable i ofereixen unes vistes panoràmiques privilegiades i un contacte directe i experiencial amb la natura i amb la riquesa paisatgística d’Aitona.

Tota la informació sobre les diferents rutes, així com la formalització de les reserves es pot fer íntegrament a través del web www.fruiturisme.info; on els usuaris poden consultar tots els detalls del projecte de Fruiturisme i de la campanya ‘Aitona en flor’ 2019.

Finalment, el consistori fa una crida a la participació i recorda que els visitants també poden gaudir al llarg de tot l’any de la nova iniciativa pionera de turisme religiós ‘Aitona, bressol de Sants’, que ofereix rutes pel patrimoni religiós del municipi amb l’objectiu de donar a conèixer el llegat de Santa Teresa Jornet, del Pare Francesc Palau i del Beat Josep Camí.

Aitona i Tailàndia assenten les bases d’una futura col•laboració en matèria de promoció turística

L’Ajuntament ha aprofitat la presència a FITUR per reunir-se amb representants de l’ambaixada del país asiàtic i treballar en el desplegament de diverses accions encaminades a difondre el patrimoni natural i paisatgístic vinculat a la flor d’ambdues regions.  

L’Ajuntament d’Aitona ha estat present avui dijous 24 de gener en el segon dia de la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebra aquesta setmana a Madrid. Després de participar el dimecres 23 de gener en la jornada inaugural d’aquesta fira turística –la més important de l’Estat espanyol-, el consistori ha repetit novament presència a l’esdeveniment amb el propòsit de cercar nous vincles i relacions amb agents turístics públics i privats que permetin difondre a nivell internacional el projecte de Fruiturisme i els actius patrimonials, gastronòmics i naturals del municipi.

En aquesta línia de treball, l’alcaldessa Rosa Pujol; i la primera tinent d’alcalde, Maria Antònia Royes; s’han reunit amb Natenapa Kongsri, encarregada de negoci de l’Ambaixada Reial de Tailàndia. La sessió de treball, presidida en tot moment per un clima d’entesa, ha permès al consistori fomentar la coneixença mútua i presentar a la representant del país asiàtic el objectius, l’oferta i les línies estratègiques del projecte de Fruiturisme i assentar les bases d’una futura col·laboració entre ambdues regions en matèria de promoció turística que potenciï els actius compartits.

Rosa Pujol valora molt satisfactòriament la trobada i avança que “amb la regió d’Udon Thani compartim un patrimoni comú al voltant de la floració. Ells, gràcies a la flor de lotus; i nosaltres, a la dels presseguers. Ambdues, inunden de color rosa els nostres paisatges oferint un espectacle visual únic i privilegiat carregat de simbolisme”. Per tot plegat, Pujol afirma que “amb Tailàndia hi volem establir una relació de cooperació similar a la que ja mantenim actualment amb països com el Japó, i que han demostrat ser tot un èxit a nivell turístic i cultural”.

Entre les primeres accions de col·laboració que podrien establir-se hi ha l’organització a Aitona d’una exposició fotogràfica amb imatges de la floració a Udon Thani; o la visita al municipi d’una delegació de la regió tailandesa durant el moment de la floració dels camps aitonencs.

Tot a punt per a la nova campanya de la flor

Mentrestant, aquestes setmanes l’Ajuntament treballa per enllestir els darrers serrells de la campanya de la flor d’aquest 2019, que és previst que s’iniciï durant el proper mes de març i que es presentarà públicament a mitjans del mes de febrer. Enguany, l’objectiu és superar la xifra històrica dels més de 20.000 visitants que el municipi va acollir durant la campanya del 2018 per gaudir de les diferents visites i activitats organitzades.