L’Ajuntament prepara l’arribada de la campanya ’Aitona en flor’ 2019

L’Ajuntament d’Aitona ha iniciat aquest mes de gener una ronda de contactes amb diversos agents turístics públics del territori coincidint amb la preparació i el disseny de la campanya ‘Aitona en flor’ del 2019, que és previst que arrenqui a partir del proper mes de març.

Aitona i la Ribera d’Ebre estableixen noves sinèrgies

Dimarts 15 de gener, l’alcaldessa Rosa Pujol; la primera tinent d’alcalde, Maria Antònia Royes; i la tècnica de Turisme del consistori, M. Dolors Pelegrí, van mantenir una trobada amb la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i amb la tècnica de Desenvolupament Turístic de l’ens comarcal, Mònica Sabaté, per tal de cercar possibles vies de col·laboració entre ambdues institucions encaminades a potenciar els actius turístics compartits.

En aquest sentit el consistori aitonenc i el Consell Comarcal promocionen des del 2011 i des de fa tres anys, respectivament, el concepte de ‘Fruiturisme’: Aitona, al voltant dels presseguers; i en el cas de la Ribera d’Ebre, vinculat als cirerers.

Reunió amb el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

 

L’Agència Catalana de Turisme s’implicarà activament en la promoció de la campanya ‘Aitona en flor’ 2019

Mentrestant, el passat 10 de gener, Rosa Pujol i Maria Antònia Royes es van desplaçar fins a Barcelona per participar d’una reunió de treball amb el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font. La trobada tenia com a objectiu presentar a l’Agència les línies mestres de la nova campanya ‘Aitona en flor’ de 2019.

En aquesta línia, l’Agència Catalana de Turisme donarà ple suport institucional a la difusió i promoció del projecte a través dels seus canals oficials i facilitarà al consistori aitonenc la posada en contacte amb touroperadors del Japó.

Durant la reunió de treball entre l’Ajuntament i l’Agència Catalana de Turisme també es van posar sobre la taula iniciatives pioneres com la campanya ‘Aitona, bressol de Sants’, que des del passat mes de novembre –i al llarg de tot l’any- ofereix als visitants diverses rutes pel patrimoni religiós del municipi amb l’objectiu de donar a conèixer el llegat de Santa Teresa Jornet, del Pare Francesc Palau i del Beat Josep Camí.

Rosa Pujol fa una valoració molt satisfactòria d’ambdues sessions i explica que “Fruiturisme s’ha convertit, per mèrits propis, en una acció fonamental per atraure nous turistes, tant nacionals com internacionals, a Catalunya, a les terres de Lleida i al nostre municipi”. Així, Pujol defensa que “comptar amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme i de la Diputació de Lleida és imprescindible per seguir dotant de múscul el projecte i consolidar-lo com una iniciativa turística de màxima qualitat, sostenible i de referència arreu del nostre territori”.