Imatge dels camps d'arbres fruiters d'Aitona la tardor del 2020.

L’Ajuntament d’Aitona i Fruiturisme conviden la població a apadrinar un arbre fruiter per Nadal

Amb l’objectiu de fomentar el consum de productes de proximitat per Nadal, l’Ajuntament d’Aitona i Fruiturisme han engegat la segona campanya per apadrinar un arbre fruiter dels camps aitonencs i promoure la fruita d’Aitona, considerada la més dolça del món.

De l’arbre apadrinat, les persones interessades a participar en la iniciativa, rebran una caixa de fruita. Per a participar-hi, han de registrar-se a la pàgina web www.aitonaapadrinamentfruita.com amb les seves dades personals i seleccionar, a banda de la modalitat d’apadrinament, el tipus de presseguer que volen, a escollir entre nectarina, préssec roig o paraguaià.

Els nous padrins podran escollir entre 3 modalitats d’apadrinament que impliquen: collir la fruita directament de l’arbre i gaudir de les explicacions didàctiques al camp de la mà del mateix pagès (50 euros); rebre la fruita a casa (70 euros); o bé, la tercera opció que, a més a més dels préssecs, també inclou un lot de productes elaborats, com ara conserves, sucs i melmelades d’Aitona (90 euros).
Així mateix, també existeix l’apadrinament solidari en què es pot escollir una de les modalitats anteriors i fer-ne la donació a un tercer, institució o ONG.

Tots els apadrinaments són de caràcter anual i sense compromís de renovació. La fruita es podrà recollir a Aitona o rebre a domicili durant la temporada de la collita, que va de finals de juny a principis de desembre, en funció de la varietat i de les condicions climatològiques i de maduració.

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha explicat que la nova campanya d’apadrinament pretén enfortir el segell de qualitat ‘Fruita d’Aitona’, a més a més de consolidar aquesta població del Baix Segre com a capital catalana del turisme de la fruita.

Una iniciativa amb continuïtat
Cal recordar que la iniciativa es va posar en marxa per primer cop aquest febrer i a l’estiu, malgrat el confinament perimetral del Segrià a causa de la pandèmia de la Covid-19, que va obligar l’Ajuntament a limitar l’accés als camps, va tenir una gran acollida amb una trentena d’apadrinaments.

En els darrers 60 anys, Aitona ha anat incrementant la producció d’una gran diversitat de varietats de presseguers, però sobretot de nectarines i paraguaians. La seva fruita és considerada altament nutritiva i d’una qualitat excepcional, i ha estat reconeguda per diferents certificats de qualitat nacionals i internacionals.