Infants de l’escola bressol visiten els camps fruiters i cullen paraguaians

L’Ajuntament porta els alumnes de P-2 als camps fruiters per tal d’acostar-los i donar-los a conèixer de prop el món de la fruita dolça, principal patrimoni del nostre poble.

Una de les preocupacions fonamentals de l’equip de govern municipal és la consolidació de la fruita dolça com a actiu i motor econòmic del municipi. Aquest és l’objectiu principal del projecte Fruiturisme, les activitats del qual busquen promocionar i donar a conèixer les diferents varietats de fruita dolça cultivades pels nostres pagesos. Però l’esforç de l’equip de govern no acaba aquí. Tots els departaments de l’Ajuntament treballen de forma concertada per tal de facilitar la tasca de les cooperatives i SAT’s del municipi, tal com demostra l’arranjament de nombrosos camins rurals dut a terme darrerament i les accions encaminades a consolidar i fomentar un model social i econòmic que és segell d’identitat del nostre poble.

En el marc d’aquest treball al servei del sector agrícola, la setmana passada l’Ajuntament va organitzar una visita als camps fruiters dels nens i nenes de l’escola bressol. Alumnes de P-2 van fer una “collita simbòlica” de paraguaians i se’ls van emportar a l’escola. Un cop allà van explicar l’experiència als infants dels altres cursos i van compartir amb ells un suculent esmorzar a base de fruita dolça aitonenca recent collida. Amb aquesta activitat l’Ajuntament pretén acostar la terra i el camp als més petits a fi de que creixin sensibilitzats i conscients de la importància de la fruita per l’economia del poble i del seu valor com a segell d’identitat d’Aitona.

 

Infants_camps_fruiters2

 

Logo_FEDER_vectoritzat_ML

Fruiturisme compta amb el reconeixement de la Unió Europea mitjançant el suport econòmic d’un FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional)