Fruiturisme oferirà durant tot el mes de març noves rutes guiades i visites en el marc de la campanya de la flor’19

Les reserves i tota la informació sobre les activitats que s’organitzen de dilluns a dijous i durant els caps de setmana ja es poden consultar al web www.fruiturisme.info. Descarrega’t el programa informatiu de la campanya.

Aquest dimecres 20 de febrer, en una roda de premsa a la seu de la Diputació de Lleida, l’Ajuntament d’Aitona ha presentat la nova campanya de la temporada de floració dels presseguers que està a punt de començar; que oferirà, a partir del mes de març, un ampli catàleg de rutes guiades i visites pels camps fruiters, per l’entorn natural i pel patrimoni del municipi.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol; el vicepresident segon de la Diputació de Lleida i vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim; la tècnica de Turisme del consistori aitonenc, M. Dolors Pelegrí; i diversos productors locals.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “enguany encarem aquesta nova temporada de la flor amb energies renovades i amb la ferma voluntat de seguir fent créixer quantitativa, però sobretot, qualitativament aquest projecte”. En aquesta línia, Pujol avança que “la nostra fita és aconseguir mantenir la trajectòria ascendent i continuada que ha mantingut el projecte des del seu naixement i aconseguir superar la històrica xifra de 20.000 visitants que vàrem acollir durant la darrera edició.Fruiturisme consolida i renova l’oferta d’activitats i amplia el seu prisma a nous públics

Entre les novetats d’aquest any destaca la renovació del fulletó de rutes guiades i visites; que per primer cop també s’ha editat en versió castellana per aconseguir atraure nou públic de l’Estat espanyol. A més, el document també incorpora els detalls de l’altre gran campanya turística que organitza enguany el consistori: el projecte ‘Aitona, Bressol de Sants’. A part d’aquestes dues novetats destacades, el fulletó ofereix novament una descripció exhaustiva de totes les rutes i visites que s’ofereixen a la vila durant la campanya de la flor, però també durant la resta de mesos de l’any.

En aquest sentit, enguany també s’estrenen propostes originals com les rutes amb bicicleta; les rutes per a caminadors especials; o el ‘Serratejant’, una nova activitat musical; accions, totes elles, que completen un programa divers i renovat adaptat als gustos i interessos de tots els públics. Finalment, com a altra gran novetat d’aquest 2019, els visitants podran gaudir de les postes de sol i de les vistes panoràmiques úniques que ofereix l’ermita de Sant Joan de Carratalà; on l’Ajuntament hi ha actuat al llarg dels darrers mesos per arranjar-ne i millorar-ne l’accés i la zona d’aparcament.

Mentrestant, tampoc hi faltarà a la cita les rutes amb globus o la gastronomia de la mà del projecte ‘Tastaitona’; que un any més oferirà degustacions de cuina tradicional i innovadora amb la fruita dolça de proximitat com a gran protagonista i amb l’objectiu d’acostar el producte culinari i gastronòmic de primer nivell que elaboren els productors locals.

Rosa Pujol fa una crida a la participació i assegura que “hem d’agrair un cop més la tasca ingent dels nostres pagesos, voluntaris, guies, centrals de fuita, cooperatives, entitats i veïns i veïnes. Sense ells, aquest projecte no seria possible. Sense ells, Aitona no seria la vila creixent i acollidora que és avui en dia”.Reserva ja la teva ruta de la flor a www.fruiturisme.info

Des d’aquest mes de febrer, ja es poden formalitzar les reservesper a participar, de dilluns a dijous o en cap de setmana, de la Ruta de la flor rosa del presseguer. Les visites guiades començaran a principis del proper mes de març i les reserves ja es poden formalitzar a través del web www.fruiturisme.info.

En aquest sentit, el consistori posa a disposició del públic places durant tota la campanya per a prendre part d’aquesta original ruta; que ofereix als participants una experiència visual única i un recorregut a través dels camps rosats per a conèixer de primera mà l’agricultura de regadiu de les terres de Lleida, el naixement del fruit i el món de la fruita dolça explicada de la mà dels pagesos locals. La Ruta de la flor rosa del presseguer, a més, també permet als visitants descobrir els principals actius patrimonials del municipi, el nucli antic de la vila o l’exposició ‘La primavera del Japó a Aitona’.

La campanya d’aquest 2019 també ofereix tres rutes senyalitzades per l’entorn d’Aitona que es poden dur a terme durant tot l’any sense necessitat de fer reserva prèvia: la Ruta de l’arbre fruiter, la Ruta de Serra Brisa i la Ruta del Camí Verd. Totes tres activitats, que es poden fer a peu o amb bicicleta, tenen com a objectiu promoure l’activitat física i saludable i ofereixen unes vistes panoràmiques privilegiades i un contacte directe i experiencial amb la natura i amb la riquesa paisatgística d’Aitona.

Mentrestant, per segona edició, els desplaçaments dels turistes en les visites guiades es faran amb autocar i no amb cotxe particular. D’aquesta manera es fomenten el turisme i la mobilitat sostenible, i els visitants estan acompanyats pel guia en tot moment.

Tota la informació sobre les diferents rutes, així com la formalització de les reserves es pot fer íntegrament a través del web www.fruiturisme.info; on els usuaris poden consultar tots els detalls del projecte de Fruiturisme i de la campanya ‘Aitona en flor’ 2019.