Fruiturisme dóna el tret de sortida a les Rutes de tardor

A fi de seguir consolidant la fruita dolça com a reclam turístic del municipi, l’Ajuntament ha inaugurat un nou cicle de visites als camps del municipi que té per objectiu esdevenir l’equivalent en temps de tardor a la Ruta de l’arbre florit.

Fruiturisme segueix treballant en la consolidació del patrimoni fructícola i la bellesa paisatgística del municipi com a motiu d’atracció turística. En aquest sentit, el passat dimarts 12 de novembre l’Ajuntament va donar el tret de sortida a les Rutes de tardor, una nova modalitat de visites als camps fruiters d’Aitona que se suma a la popular Ruta de l’arbre florit inaugurada l’any passat, que des de la seva obertura ja ha portat al municipi nombrosos alumnes de secundària de diferents escoles i un grup de sèniors de la Universitat de Lleida.

Les Rutes de tardor neixen amb l’objectiu d’esdevenir el complement i contrapunt idoni per a la Ruta de l’arbre florit, ja que ofereixen la immersió del visitant en un paisatge completament diferent, amb la fulla de l’arbre fruiter encara verda. Tot i tenir com a escenari uns camps molt menys colorits, les Rutes de tardor constitueixen igualment una vivència única per als sentits, ja que permeten penetrar i viure des de dins l’inici del procés natural que desemboca en la floració dels arbres i la recollida de la fruita.

Acompanyats d’un pagès expert i experimentat en conreu i recollida de fruita, una cinquantena de nens i nenes de 1er d’ESO de l’escola Mare de Déu del Carme van desplaçar-se fins al nostre municipi per tal de gaudir del que sens dubte va ser una experiència visual i sensorial molt especial. A banda de passejar pels camps del municipi, els alumnes van tenir l’oportunitat de tocar i veure de ben a prop els arbres fruiters mentre atenien les explicacions del seu guia, que els va ajudar a comprendre els elements més importants del conreu de la fruita. La visita es va prolongar durant una hora llarga i va deixar els nens i nenes força sorpresos.

Des de l’Ajuntament es dóna les gràcies a l’equip directiu i professorat de l’escola Mare de Déu del Carme per haver participat en aquesta edició pilot de les Rutes de tardor. La voluntat dels responsables de Fruiturisme és que, lluny de constituir un fet aïllat, les visites als camp d’Aitona en temps de tardor esdevinguin part estable de l’oferta regular d’activitats organitzades des de l’Ajuntament per al foment del coneixement del patrimoni de la nostra vila, consolidant-se poc a poc com a complement a la Ruta de l’arbre florit, que té lloc a la primavera.

Rutes_tardor1_2
Rutes_tardor1_3