aiguabarreig segre cinca

Aiguabarreig Segre-Cinca

L’aiguabarreig Segre-Cinca forma part de la confluència fluvial més gran de la península Ibèrica.

Com el seu nom indica, aquest territori és un punt únic de trobada dels cabals de tres rius (el Segre, el Cinca i l’Ebre). La confluència dels rius Cinca i Segre es produeix justament entre els termes municipals de Massalcoreig i la Granja d’Escarp. Pocs quilòmetres més al sud, ja dins el terme de Mequinensa (Saragossa, comarca del Baix Cinca), es produeix l’afluència d’aquestes aigües al riu Ebre.

L’aiguabarreig Segre-Cinca és un d’aquells espais que sedueix a qui el visita. La gran biodiversitat el fa atractiu per a botànics, zoòlegs, biòlegs i amants de l’ornitologia. El bosc de ribera atreu també l’atenció dels nombrosos pescadors que, si bé hi van a pescar, també saben apreciar l’ombra dels boscos de ribera.

Dels ocells, un dels grups més destacables és el dels martinets i bernats, amb nombres molt elevats de bernat pescaire, agró roig, martinet blanc, martinet petit i martinet de nit. En els canyissars de les lleres s’amaguen espècies típiques d’aquests espais, com són la boscarla de canyar, el balquer, l’arpella i el rascló. No és difícil de contemplar grans aus planejadores com l’àguila daurada, l’àguila cuabarrada o falcons.

Us proposem passejar per l’espai, ja sigui a peu o en bicicleta, contemplant la seva bellesa i albirant les nombroses aus que hi habiten. Per a fer-ho a sota us proposem un dels itineraris possibles. En trobareu més aquí Espais Naturals de Ponent

Powered by Wikiloc