Els Gegantons, representants d’Aitona en l’Aplec Internacional de cultura popular catalana

La Tina i el Tano participen durant aquest cap de setmana en la 28a edició d’aquesta trobada internacional que porta la cultura popular i la tradició catalana arreu del món. Des de l’Ajuntament d’Aitona es dóna les gràcies a la Diputació de Lleida per la seva col•laboració, sense la qual no hauria estat possible la presència dels Gegantons a Torí.

Aquest matí ha arrencat a la ciutat italiana de Torí la 28a edició de l’Aplec Internacional, organitzat per l’Associació per a la Difusió del Folklore (ADIFOLK). L’Aplec és una trobada anual de grups del món de la cultura popular i tradicional catalana que té caràcter itinerant i es celebra cada any a una ciutat estrangera diferent amb l’objectiu de donar a conèixer el nostre patrimoni folklòric arreu del món. Cada edició de l’Aplec compta amb la participació de més de 20 grups folklòrics de tot el territori que, mitjançant un intercanvi cultural amb grups i entitats del país amfitrió, actuen com a ambaixadors i representants de la tradició catalana.

L’edició d’enguany de l’APLEC compta amb la presència de la Tina i el Tano, els flamants Gegantons d’Aitona. A punt de celebrar el seu primer aniversari, aquests dos abanderats del municipi i la nostra fruita dolça han tingut la seva posada de llarg a nivell internacional aquest mateix matí a la Plaça San Carlo de la ciutat torinesa. Acompanyats dels Gegants de Maials, els Gegants de Pedrera de Barcelona i els Cabeçuts de Sitges la Tina i el Tano han participat en el primer acte oficial de l’Aplec, la Plantada de l’Imaginari. Aquesta tarda els nostres Gegantons continuraran representant Aitona amb orgull i simpatia.

 

Tor5
Tor6

 

La participació dels Gegantons d’Aitona en l’Aplec Internacional representa una nova passa en l’esforç del municipi i de Fruiturisme per donar a conèixer arreu la fruita dolça de les Terres de Lleida. L’un amb forma de préssec i l’altra amb forma de platerina, el Tano i la Tina encarnen a la perfecció l’estima i el lligam que uneix els aitonencs i aitonenques a la terra i els seus fruits. És per això que no hi ha millors ambaixadors del municipi.

 

Tor10