Els gegantons d’Aitona, la Tina i el Tano, representants del món fruiter de Lleida

Fruiturisme participa en la Fira de l’Oli de les Garrigues com a iniciativa per a projectar el sector de la fruita.

Aquest darrer cap de setmana la Tina i el Tano han realitzat la seva primera sortida fora del municipi essent els protagonistes del primer encontre amb l’Oliveta, mascota de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques. Tant els gegantons com el capgròs transmeten la imatge de les terres de Lleida: els gegantons representen els colors de la nectarina i el paraguaio -fruites dolces d’Aitona-, i l’Oliveta el fruit verdós de l’oliva. Tots tres, simbolitzen la unió dels conceptes fruiturisme i oliturisme, dos sectors en plena efervescència i que treballen per a l’impuls dels productes d’alta qualitat de les terres de Lleida.

En la mateixa Fira, les estratègies de promoció de l’oli i la fruita s’han donat la mà en el marc d’un acord entre el Patronat Fira de les Garrigues i l’Associació Empresarial de la Fruita de Catalunya. En aquest context, el projecte Fruiturisme ha estat representat per la Tinent d’Alcaldessa de l’Ajuntament d’Aitona, Mª Antonieta Royes, i els gegantons de la fruita, la Tina i el Tano. L’anunci de compromís d’aquests dos sectors (fruita i oli), va ser presidit pel conseller d’Agricultura, qui va valorar molt positivament que els principals sectors agraris de Lleida uneixin esforços per internacionalitzar els productes de qualitat de Catalunya. La iniciativa de compartir estratègies de promoció entre l’oli i la fruita també va rebre l’enhorabona per part del conseller d’Empresa i Ocupació.

La Tina i el Tano, s’han convertit en els representants simbòlics i visuals del món fruiter de Lleida. Els gegantons han cridat l’atenció tant de grans com de petits, i molts d’ells s’han volgut fotografiar al seu costat. A més, Fruiturisme ha col•laborat en la 52a edició d’aquesta Fira de l’Oli oferint una degustació de fruita als 600 escolars de les Borges Blanques que han passat per la Fira.

Aitona agraeix a l’Ajuntament de les Borges Blanques l’acollida que han rebut els representants del nostre poble i les facilitats per acollir el projecte Fruiturisme dins els actes de la Fira.

 

borges_conseller_felip_puig
Conseller_borges_fruiturisme_MAntonieta
fruiturisme_serrano_agermanament
Serrano_Discurs