El bateig dels Gegantons i la posta de sol amb gust musical donen tret de sortida a la Festa Major

La Festa Major de Sant Antolí ha arrencat amb força. La coronació de les pubilles i els hereus, el bateig dels Gegantons d’Aitona i la posta de sol amb gust musical són alguns dels plats forts del dissabte de Festa Major.

El passat divendres els aitonencs i aitonenques van poder sentir per tot el poble el repic de campanes i els petards que donaven el tret de sortida a la Festa Major, que un any més ha arribat farcida d’activitats per a tots els gustos i edats. Ja el mateix divendres els veïns i veïnes més impacients van poder començar a gaudir d’un programa que ja no s’aturarà fins el proper dimarts. La sardinada popular, que va aplegar prop de 1300 persones, i l’esperada festa eivissenca van tenir l’honor de ser les primeres activitats d’enguany.

 

Antol1
Antol2

 

El programa va prosseguir dissabte al matí amb l’inici del concurs de pintura ràpida, que durant dos dies convertirà els carrers i places d’Aitona en un gran aparador artístic a l’aire lliure en què amants i aficionats a la pintura de totes les edats compartiran amb passejants i espectadors el seu procés creatiu. Per la seva banda, els aficionats a la cinegètica també van matinar, ja que a primera hora començava la partida “social” de caça pels entorns del municipi, que va concloure amb un esmorzar de germanor.

Ara bé, el plat fort del matí de dissabte va ser, sens dubte, l’acte de coronació dels nous hereus i les noves pubilles, Ester Palau (Pubilla), Francesca Palau (Pubilla Infantil), Èric Izcara (Hereu Infantil), Massimo Hu (1r Cabaler Infantil), Eva Martín (1a Dama Infantil), Marta Ibars (2a Dama Infantil) i Andrea Mas (3a Dama Infantil). La festa va ha començar amb la sortida al balcó per part de les pubilles, els hereus i les autoritats, des d’on es van tirar petards i confetti per donar el tret de sortida al cercavila que, a ritme dels Joves Batukaires d’Aitona, la Colla de Gegants i Grallers de Maials i la Colla de Gegants Germanor de Lleida, va conduir la concurrència fins al Poliesportiu.

 

Antol6
Antol8
Antol7

 

Pels volts de les 12, i ja a dins del recinte, van ser coronats els nous hereus i pubilles del poble, que enguany van tenir l’honor de donar pas al que, sens dubte, és un dels esdeveniments culturals més destacats de l’any per al nostre municipi: el bateig dels Gegantons d’Aitona. Apadrinats pel periodista aitonenc de la secció de motor de TV3 Francesc Latorre, i al so dels Grallers de Maials i els Joves Batukaires d’Aitona, la Tina i el Tano van ser presentats en societat. Dissenyats per Jordi Fortuny i construïts per Carles Teixidó, els Gegantons volen ser un homenatge al caràcter pagès i agricultor del nostre poble i a l’esforç i l’estima dels aitonencs i aitonenques per la terra, tal com la mateixa alcaldessa, Rosa Pujol, va afirmar en la seva intervenció. És per això que la Tina, femenina i coqueta, representa una platerina, mentre que el Tano, juganer i entremaliat, té la forma d’un préssec. Acabat el bateig, tots els assistents van poder gaudir d’un vermut-aperitiu i els hereus i pubilles van anar a fer la tradicional ofrena floral al monument de Santa Teresa Jornet.

Les activitats festives es van reprendre a la tarda amb la gimcana popular, la festa de l’escuma i el triangular de futbol entre Soses, Mequinenza i Aitona, que es va allargar fins al vespre. No obstant, l’autèntic moment culminant d’aquest nou reguitzell d’activitats va ser la posta de sol amb gust musical, organitzada per Fruiturisme, que després de l’èxit assolit en la seva primera edició enguany repetia format. Desenes de persones es van aplegar al pati de les antigues escoles per tal de gaudir d’una estona màgica al so de la música tranquil•la del ForVmbrass Quintet de metall, format per músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. L’experiència va ser novament un èxit i, per celebrar aquest moment tan especial, els assistents van poder gaudir d’una deliciosa degustació a base de préssec al vi, un maridatge excepcional que va combinar la dolçor del préssec aitonenc amb l’explosivitat aromàtica i la frescor del vi PUNTZERO de les bodegues lleidatanes Castell del Remei.

 

 

Com no podia ser d’una altra manera, la música va ser també protagonista principal de l’agenda d’activitats de vespre-nit. A les 8 de la tarda l’orquestra Golden va donar el tret de sortida a una autèntica marató de ball, que va anar saltant d’estils i d’èpoques fins ben entrada la matinada de la mà de Tremendos, DJ Narcís, la Xaranga Los Metralletas i l’esmentada orquestra.