Carles Porta ofereix una conferència sobre emprenedoria rural en el marc del projecte Fruiturisme

L’Ajuntament anuncia la creació d’una nova ruta que portarà per títol Ruta de la Flor del Segon Origen.

Carles Porta ha estat aquest matí a Aitona per oferir la conferència titulada De la idea a la pantalla: una empresa de pel•lícula. Emprendre a les Terres de Lleida. Sota el paraigües d’aquesta xerrada i en base a la seva experiència en el treball del film Segon Origen, el director ha fet una exposició de les dificultats a l’hora d’emprendre un nou projecte i quins són els passos per tirar endavant una iniciativa professional com aquesta. Segons Porta, “el pressupost és clau en tot projecte, i quan vas a demanar diners has de vendre il•lusió ja que qui tens al teu davant et finançarà també a partir de la seva il·lusió en el teu projecte”. Porta també ha volgut posar en valor la influència del director Bigas Luna en aquest treball cinematogràfic que va viure un moment delicat en el moment de la seva mort, “però el millor homenatge que podíem fer-li era acabar la pel·lícula”.

El director lleidatà ha fet un relat del procés de creació de la pel•lícula, des de la seva gestació fins la producció final, explicant anècdotes personals i quin tipus de negociacions li va caldre fer en cada fase perquè el projecte pogués avançar amb el suport de patrocinadors, institucions i sense que l’argument i el guió del film es veiessin excessivament afectats. En la seva part final, ha explicat, en referència a les escenes on apareixen els camps dels presseguers florits d’Aitona que “la gent de fora em pregunta si és Brasil el paisatge de l’escena final, i jo els dic, no, això és Aitona!”.

El paisatge dels camps florits a la pel•lícula

El film, de ciència-ficció, conta una història romàntica i d’aventures en què els protagonistes lluiten per sobreviure en un món en ruïnes amb la responsabilitat de repoblar la terra que ha quedat despoblada arran d’una catàstrofe. Les aparicions dels arbres presseguers d’Aitona es succeeixen en diferents moments del llargmetratge -inclòs l’escena final- i suposen un nou avenç en l’impuls del projecte Fruiturisme i el valor paisatgístic de la flor del presseguer del municipi.

Creació de Ruta de la Flor del Segon Origen

Aprofitant aquesta magnífica oportunitat que representa l’aparició dels camps d’Aitona a les sales de cinema, l’alcaldessa Rosa Pujol ha decidit ampliar el ventall de rutes que es duen a terme en el temps de la floració dels presseguers i que s’ofereixen com a reclam turístic, tot incorporant-ne una de nova per a la propera temporada que portarà per títol Ruta de la Flor del Segon Origen, la qual estarà centrada en visitar els diversos espais, localitzacions i paisatges amb la flor del presseguer que apareixen a la pel•lícula.

Aitona i l’emprenedoria rural

Fruiturisme i l’Ajuntament d’Aitona, en el marc de les diverses activitats per promoure l’emprenedoria rural, ha aconseguit portar a Aitona el director d’aquesta exitosa pel•lícula; un pas més en la tasca de promoció turística dels camps florits del poble. En aquesta línia, recentment també s’ha iniciat el curs homologat -amb títol oficial- per la Universitat de Lleida de Guia turístic en Fructicultura a través del qual els estudiants rebran formació sobre el patrimoni, la cultura i el paisatge d’Aitona.

 

CARLES_PORTA_public_0439_segona_prova_PER_A_WEB