Aitona tindrà una nova ruta de la flor inspirada en la pel·lícula Segon Origen

L’Ajuntament organitzarà una conferència del seu director, Carles Porta, per explicar la influència dels camps florits en la seva pel•lícula i posar en valor l’emprenedoria en l’àmbit rural.

Aitona, de la mà del seu projecte Fruiturisme, segueix acumulant èxits de notorietat i promoció dels camps florits del poble. En aquesta ocasió, en la pel·lícula estrenada fa pocs dies pel director lleidatà Carles Porta titulada Segon Origen i que és una adaptació de la novel•la de l’escriptor català Manuel de Pedrolo, hi trobem diferents escenes rodades als camps del nostre terme municipal on l’arbre florit hi té un protagonisme especial.

El film, de ciència-ficció, conta una història romàntica i d’aventures en què els protagonistes lluiten per sobreviure en un món en ruïnes amb la responsabilitat de repoblar la terra que ha quedat despoblada arran d’una catàstrofe. Les aparicions dels arbres presseguers d’Aitona es succeeixen en diferents moments del llargmetratge i suposen un nou avenç en l’impuls del projecte Fruiturisme i el valor paisatgístic dels camps florits del municipi.

Amb la voluntat de consolidar els nexes d’unió entre el poble d’Aitona i el mateix Carles Porta, aquest oferirà una conferència durant el mes de novembre relacionant el paisatge dels camps florits amb el seu treball cinematogràfic i, alhora, reivindicant l’emprenedoria en l’àmbit rural.

Finalment, aprofitant aquesta magnífica oportunitat que representa l’aparició dels camps d’Aitona a les sales de cinema, l’alcaldessa Rosa Pujol ha decidit ampliar el ventall de rutes que es duen a terme en el temps de la floració dels presseguers i que s’ofereixen com a reclam turístic, tot incorporant-ne una de nova per a la propera temporada que portarà per títol Ruta de la Flor del Segon Origen, la qual estarà centrada en visitar els diversos espais, localitzacions i paisatges amb la flor del presseguer que apareixen a la pel·lícula.

 

Alcaldessa_Rosa_Pujol_amb_conseller_director_i_protagonistes