Aitona es fixa novament en la UE com a font de finançament de projectes

El regidor Albert Agustí participa aquest dies en un curs sobre projectes europeus que organitza la FMC. Els bons resultats de Fruiturisme encoratgen l’Ajuntament a seguir cercant en la UE els recursos necessaris per a tirar endavant projectes estratègics que contribueixin a desenvolupar el municipi.

Un dels eixos estratègics que més ha preocupat el govern municipal durant els darrers anys  és la dinamització integral del municipi. Malgrat la crisi i les dificultats del panorama econòmic, l’Ajuntament ha treballat amb insistència en l’aprofitament dels actius i potencialitats del municipi en benefici del desenvolupament econòmic. En aquest sentit, i tenint en compte les limitacions pressupostàries de l’Ajuntament, s’ha dut a terme un esforç important per a l’obtenció d’ajuts i fons d’altres institucions, com ara la Generalitat i la UE. Projectes com el de Fruitursime, finançat pel FEDER, són exemples paradigmàtics dels bons resultats d’aquest enfocament, que ha permès a l’Ajuntament rendibilitzar en forma de visites turístiques elements tan destacats del nostre patrimoni com la fruita dolça i la riquesa paisatgística.

Amb l’objectiu de seguir avançant en el terreny de la promoció d’Aitona i el desenvolupament dels seus actius, l’Ajuntament es manté atent a totes les fonts de finançament susceptibles d’encaixar amb els projectes i les actuacions que el municipi necessita. És per això que el regidor Albert Agustí està participant des d’ahir dimarts en el Curs de Formació en Projectes Europeus que organitza la Federació de Municipis de Catalunya a l’Auditori de la pròpia institució. Impartit per l’advocat Joaquim Millan, aquest curs té per objectiu formar tècnics i regidors del país en tot allò relacionat amb els projectes europeus, és a dir, dotar-los dels coneixements necessaris a fi de poder optar amb garanties d’èxit als diferents tipus de mecanismes de finançament que ofereix la UE als municipis. El curs conclourà avui dimecres al migdia.

Des de l’Ajuntament d’Aitona es dóna les gràcies a la FMC per l’organització d’aquest curs, que sens dubte serà de gran utilitat per als regidors i tècnics locals en el seu esforç per contribuir al desenvolupament econòmic del poble i la millora de la qualitat de vida dels aitonencs i aitonenques.