Aitona celebra el tast de fruita dolça

Una seixantena de nens i nenes han participat en aquesta activitat organitzada per Unió de Pagesos i que ha rebut el màxim suport des de l’Ajuntament d’Aitona i Fruiturisme.

Tots els nens i nenes que van participar ahir a la tarda del tast van rebre una carmanyola Disfruita-la en forma de poma amb l’objectiu que sigui reutilitzada posteriorment pels infants per portar fruita durant les seves activitats d’estiu i, d’aquesta manera, donar continuïtat a l’actuació implicant les famílies en la responsabilitat de proporcionar-los fruita. També es va distribuir un díptic que conté consells de com utilitzar les carmanyoles i com fomentar el consum de fruita entre els infants.

Disfruita-la a l’estiu consisteix en tastos guiats de fruita dolça de temporada, com nectarines, cireres, peres o albercocs, per a infants en un ambient lúdic i amè. En el cas d’Aitona, aquesta iniciativa s’ha vist recolzada pel projecte Fruiturisme, el qual també guarda com un dels objectius bàsics del projecte el consum de la fruita dolça per a una dieta nutritiva i saludable. En aquest sentit, s’ha ampliat el tast previst amb l’aportació de fruita dolça per part de dos magatzems de fruita, concretament, Fruitona ha donat paraguaios i Campodarve platerines i també paraguaios.

 

Disfruitala1
Disfruitala2

 

A més, la sessió de tast va incloure l’espectacle Disfruita-la xic, a càrrec del grup d’animació La Cremallera, durant el qual es van explicar als infants les propietats de la fruita i els beneficis que aporta per a la seva dieta.

Aquesta és la desena edició de la campanya Disfruita-la a Catalunya, que va començar el 2005, en la qual cada any participen una mitjana de 5.000 infants de primària i està patrocinada per la Diputació de Lleida. La campanya té com a objectiu promoure el consum de fruita dolça, especialment entre el jovent i els infants, utilitzant una metodologia molt pràctica per tal de recuperar l’hàbit de menjar fruita en l’entorn familiar.

 

Disfruitala4
Disfruitala5