Aitona acull més de mig miler de visitants durant el primer cap de setmana de la campanya de la flor

Han estat turistes provinents de diversos municipis del Segrià que han recorregut per lliure l’entorn natural dels camps aitonencs

Més de mig miler de visitants, provinents de diversos municipis del Segrià, s’han desplaçat fins a Aitona aquest cap de setmana per gaudir en directe de l’espectacle visual de la nova campanya de Fruiturisme.

Al llarg del dissabte, unes 150 persones s’han apropat al Punt d’Informació que l’Ajuntament d’Aitona ha habilitat al costat del pavelló esportiu per informar-se sobre les rutes que es poden fer per lliure.  Diumenge, han estat prop de 500 els turistes locals interessants a realitzar caminades a peu i en bicicleta seguint itineraris marcats com ara la Ruta de l’arbre fruiter o la Ruta de la serra Brisa.

Així mateix, a més dels visitants que s’han aproximat al Punt d’Informació, també s’han instal·lat, prop del pavelló, sis paradistes amb productes locals per tal de fomentar la venda de productes de proximitat.

Amb aquests primers visitants i, malgrat ser una edició eminentment digital,  ‘Aitona batega en rosa’, el lema de la campanya. En aquest sentit, l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha valorat molt positivament l’inici de la nova temporada de la flor: “veure com el poble torna a bategar de vida al ritme de la flor rosa ens anima a seguir apostant per aquest projecte”.

Durant la valoració, l’alcaldessa ha explicat que també s’hi han interessat turistes d’altres indrets de fora del Segrià, als quals se’ls ha hagut de recordar que, “mentre duri el confinament perimetral a causa de les restriccions per la pandèmia, no està permesa la mobilitat des d’altres comarques”.

 

Impuls dels canals digitals

Cal recordar que la nova temporada de la flor va arrencar aquest dijous 25 de febrer i s’allargarà fins al 14 de març. Enguany, les restriccions per fer front a la pandèmia, han obligat l’organització a traslladar l’experiència als canals digitals i ensenyar, ara més que mai, el fenomen de la floració a través de les xarxes socials i de les webs de Fruiturisme i de l’Ajuntament d’Aitona.

Galeria d’imatges del primer cap de setmana de la Campanya Fruiturisme 2021 “Aitona batega en rosa”. Fotografies: Gala Oró