Ruta de la flor rosa del presseguer

 

Tot just despertant de l’hivern, els presseguers inicien una nova etapa en el seu cicle de vida: el naixement de les flors. Tots els camps d’Aitona s’inunden d’un impressionant color rosa, un esclat de color únic a la nostra terra.

Descobreix aquest espectacle natural i coneix l’agricultura de regadiu tot passejant entremig dels arbres amb flor de la mà del propi pagès.

VISITA GUIADA: RUTA DE LA FLOR DEL PRESSEGUER D’AITONA

Es tracta d’una ruta circular, amb sortida i arribada a la plaça del Poliesportiu d’Aitona, d’una durada aproximada de 3 hores, la visita permet gaudir dels camps fruiters amb flor per desprès endinsar-se en el món del patrimoni, de la història i de la cultura, tot fent la passejada pel nucli antic d’Aitona.

La visita al camp (amb visita concertada) es realitza amb autocar, gaudint de les explicacions sobre el cicle de vida de l’arbre fruiter i de l’agricultura de regadiu de la mà del propi pagès. Alhora es pot caminar entre els arbres i es poden fotografiar els paisatges rosats, així com les pròpies flors de ben aprop!

Un cop arribats al poble, les guies locals us portaran a passejar pels nostres carrers, identificant símbols, cultures i patrimoni tant arquitectònic com religiós, doncs Aitona és Bressol de Sants. Podreu admirar l’anomenada “Catedral del Baix Segre”, l’Esglèsia paroquial de Sant Antolí (segle XVIII), així com l’exposició fotogràfica “La primavera del Japó a Aitona” en l’espai de la Capella de Sant Gaietà d’Aitona (segle XVI).

Us esperem per gaudir d’una experiència espectacular !