Cnsol1

Aitona presenta la mostra Gastrofruiturisme davant del Conseller d’Agricultura i el Cònsol del Japó

Aitona continua teixint vincles amb el Japó a través de la fruita dolça.

Avui divendres Aitona ha rebut la visita oficial de l’Hble Sr. Hiroyuki Makiuchi, Cònsol General del Japó a Barcelona, acompanyat del Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, l’Hble Sr. Josep Maria Pelegrí i Aixut. Aquesta visita ha constituït el marc escollit per l’Ajuntament d’Aitona en què presentar el nou concepte Gastrofruiturisme, una iniciativa que s’emmarca en el projecte Fruiturisme i pretén impulsar la gastronomia de la fruita amb la idea de continuar donant a conèixer el que sens dubte és un dels elements patrimonials més preuats de les terres de Lleida: la fruita dolça.

Tal com estava previst, un cop les autoritats han signat en el llibre d’honor s’ha obert la mostra de Gastrofruiturisme a la Capella de Sant Gaietà, aquesta també ha inclòs una degustació de productes típics de la zona fruitera de Lleida. Posteriorment s’ha fet una visita a l’Ermita de Sant Joan de Carratalà (SXII) i, finalment, s’ha gaudit d’una vista panoràmica del paisatge i de la vall amb els camps dels presseguers.

 

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

 

Aitona continua teixint vincles amb el Japó a través de la fruita dolça. Si l’any passat aquesta col·laboració va tenir com a protagonista la flor de l’arbre fruiter, enguany ha estat la gastronomia l’objecte d’intercanvi cultural entre dos territoris geogràficament molt distants que comparteixen una mateixa estimació per la terra i els seus productes.

 

????????????????????????????????????

 

Amb aquest nou episodi d’intercanvi cultural Aitona reforça la seva incipient projecció internacional a través de la fruita, que gràcies al projecte Fruiturisme està esdevenint un actiu turístic de primer ordre per al municipi i les terres de Lleida.